Integritetspolicy

Vad är en Integritetspolicy?

En Integritetspolicy berättar vilken data vi sparar om dig, vilken användning vi har av den informationen, hur länge vi sparar den informationen och vilka rättigheter du har till den datan.

Vilken data sparar vi?

 • minex.se – När du kommenterar på inlägg eller dokument –  då sparar vi din angivna epost, ditt angivna namn, din kommentar.
 • minex.se – När du livechattar längst ner till höger på sidan – då sparar vi din IP-adress, din angivna epost, ditt angivna smeknamn, chatt.
 • minex.se – När du går in på sidan sparar vi din IP-adress.
 • store.minex.se – När du anger ditt användarnamn sparas det i cookies så att du ska slippa ange det varje gång du är inne på sidan. Detta sparas inte hos oss, utan på din dator i en liten fil.
 • store.minex.se – När du genomför ett köp – då sparar vi ditt användarnamn, din epost, ditt namn, den tjänst/det paket du köpt.
 • store.minex.se – Notering: kortuppgifter eller annan information sparas hos PayPal och CraftingStore. Den informationen har vi ej tillgång till.
 • store.minex.se – Mobilnummer vid köp med betalmetoden ”Swish”.

Varför har vi användning av den informationen?

 • minex.se – När du kommenterar på inlägg eller dokument – för att vi ska kunna blockera din e-post utifall att du skrivit kommentarer som bryter mot våra användarvillkor. Namnet sparas utifall att polisanmälan behöver göras. Kommentaren sparas både för att kunna visa den på webbplatsen men också för att den skall kunna användas vid rättsliga skäl-
 • minex.se – När du livechattar längst ner till höger på sidan – IP-adress sparas för att vi ska kunna följa upp en tidigare chatt och blockera om brott mot användarvillkor. E-post sparas av samma skäl som IP-adress. Ditt angivna smeknamn sparas tillsammans med IP-adress och E-post för att du ska slippa behöva byta varje gång du startar en live-chatt. Chatten sparas både av rättsliga skäl vid polisanmälan men också internet för att utvärdera hur vår personal sköter sitt arbete.
 • minex.se – När du går in på sidan sparar vi din IP-adress. – Det gör vi för att kunna blockera IP-adresser som brutit mot våra användarvillkor eller svensk/europeisk lag.
 • store.minex.se – När du genomför ett köp – För att vi ska kunna ta kontakt med kunden.

Hur länge sparar vi informationen?

All data som sparas på minex.se är krypterad och sparas maximalt 365 dagar. Data som sparas på store.minex.se handläggs av CraftingStore och den har vi ej kontroll över.

Dina rättigheter

Du kan begära att få ut all information vi sparar om dig enligt europeisk lagstiftning. Kontakta oss via [email protected] i så fall. Att begära den informationen kan ta upp till 30 dagar då det sker manuellt. Du kan också begära att vi tar bort din data, det kan då ta upp till 90 dagar.