Information om Minex

Denna information riktas till dig som har barn som spelar på Minex eller till dig som bara är nyfiken om att få höra lite vettig information och få svar på vanliga frågor som de flesta ställer gällande säkerhet på internet, betalningar online, och så vidare…

Kontakt med andra personer online

När du befinner dig på internet, oavsett om det är i chatten på Minex eller på något annat internet forum kommer det alltid att finnas ”skumma typer”. Dessa kan vara svåra att identifiera vid ett första ögonkast, speciellt för yngre ögon. Av den anledningen har vi på Minex ett gäng Moderatorer och Administratörer som ser efter alla våra chattkanaler, varje dag, för att se till att barn och unga kan känna sig trygga när de spelar hos oss. På så sätt kan du som förälder känna dig lite tryggare när du en dag väljer att tillåta ditt barn att spela online. Vi vill ändå påminna dig som förälder att det är ditt ansvar att prata med ditt barn, och sätta upp regler för hur man ska kommunicera med andra på nätet för att det inte ska vara skadligt. Här finner du ett exempel på regler som kan vara bra att sätta upp:

 • Berätta aldrig var du bor, eller i vilken stad du bor.
 • Berätta aldrig några personliga uppgifter, ex. Telefon-nummer eller namn om du inte känner personen.
 • Ge inte ut ditt Instagram, Snapchat, osv.. kontonamn till någon du inte känner, då det är lätt att spåra via dessa medier.

Det går även att sätta upp fler regler, ju fler desto säkrare. Genom att sätta upp fler regler blir ditt barn mer och mer anonymt och därmed endast en karaktär i spelet.

Minex tar betalt för digitala varor i spelet

Det kan vara lockande för unga, och även äldre, att köpa digitala varor på Minex. Någon gång bör du garanterat få frågan av ditt barn som lyder något i stil med ”Jag vill köpa Ultimate” eller ”Kan jag få ett Cratekey paket?”. I denna situation ställs du som förälder inför tusentals andra frågor. Vi kan börja från början – Varför säljer en Minecraft server varor över huvudtaget? Det kostar tio tusentals kronor att driva ett stort nätverk som Minex gör, och av den anledningen är vi beroende av att våra användare handlar på vår webbshop. Annars skulle det i praktiken vara omöjligt att driva de tjänster vi har. Innan du bestämmer dig för om du vill tillåta ditt barn att köpa varor på Minex bör du sätta dig ner och prata och ställa frågor till ditt barn så att du får bättre förståelse för vad det är ni beger er in på. På så sätt får du större förståelse och kan fatta ett beslut som baseras både på ditt barns önskningar och dina egna åsikter gällande online-köp. Frågor som kan vara bra att ställa för att få större förståelse kan vara till exempel…

 • Kan du förklara vad det är du vill köpa? Så att även jag förstår?
 • Varför ska du köpa det?
 • Känner du någon annan som har köpt det? Vad tyckte den personen?
 • Hur länge har du spelat på Minex? Bör du inte fundera en stund till?
 • Tror du att du kommer att ångra dig om någon vecka?

Digitala varor som Minex säljer

Ranker: det finns 5 stycken. Rankerna är permanenta vilket innebär att de sitter så länge Minex är öppen. Ranken ger spelaren betydande förmåner i spelet till exempel förmånen att kunna flyga eller utföra vissa kommandon som gör att det blir enklare eller går snabbare att göra vissa saker i spelet.

Cratekeys: det är nycklar som används för att låsa upp en speciell låda där spelaren har chans att vinna olika objekt i spelet. Till exempel en värdefull hacka eller spelpengar. Det finns 5 olika nycklar.

Namnfärg: detta gör att spelarens namn ändrar färg och drar till sig uppmärksamhet när denne skriver i chatten. Ett av namnfärgs paketen gör att spelaren kan kombinera sitt namn med flera olika färger och detta gör att namnet blir extra unikt.

Partikelpaket: detta är animationer som rör sig runt spelarens karaktär vilket drar till sig uppmärksamhet. Många tycker att det är en frän kosmetika.

Unban/Ny chans: detta ger spelaren en ny chans att komma in och spela igen om den har blivit avstängd (bannad) från servern. Om ditt barn har blivit bannat och vill köpa en Ny chans bör du sätta dig ned och prata och försöka reda ut varför ditt barn har blivit bannat och sedan diskutera om det är aktuellt eller inte att fortsätta vara bannad eller köpa en Ny chans.

Hur du kontaktar oss

Om du undrar över någonting och behöver komma i kontakt med oss är det absolut snabbaste sättet att skriva till en Moderator eller Administratör via Minex Discord server. Om du inte har Discord eller känner att det inte lämpar sig går det bra att skicka ett E-post meddelande till [email protected]

Varför du ska välja Minex

 • Minex är välfungerande server. Vi arbetar hårt för att det ska fungera bra att spela. Det skall gå att flyga, skriva och bygga dina coola byggen utan att servern crashar eller inte går att spela på.
 • Minex är en server som är öppen för alla. Vi riktar oss för alla som är kreativa, sociala, osociala, spänningsfulla eller bara vill vara sig själv. Alla är varmt välkomna att spela hos oss oavsett vem man är eller vad man står för.
 • Minex är en server med rättvisa regler och ett rättvist system. Vi vill skapa en gemenskap som bygger på tillit och vänskap. De som förstör eller byter mot våra regler kommer inte att få spela på våran server.
 • Minex är en svensk server. Vill du spela med andra som du kan kommunicera med, skapa coola byggen med och bara chilla med -ja, då är Minex servern för dig. Vi är ett svenskt community med stora kulturella skillnader med olika etniska grupper och människor som tillsammans skapar en grym gemenskap.
 • Minex ställer höga krav på support och kvalitet. Vi kommer alltid att vilja skapa en server med hög kvalitet och med bra och hängiven personal. Vår vision är att du ska känna dig uppvaktad, men fri från spärrar och hinder för vad din kreativitet kan åstadkomma.